TOGÜ IAESTE Temsilciler Toplantısına Katıldı

•  26 Kasım 2019 Salı

IAESTE (the International Association for the Exchange of Students for Technical Experience), 1948 yılında Londra’da bulunan Imperial College’da 10 ülkenin girişimleriyle kurulmuştur. Kar amacı gütmeyen bağımsız ve tarafsız bir öğrenci değişim organizasyonu olan IAESTE, yaklaşık 80 ülkede faaliyetlerini sürdürmekte ve her yıl 4000’in üzerinde stajyer öğrencinin değişimini sağlamaktadır.

Üniversitemizin de üyesi olduğu IAESTE, Milletlerarası Teknik Stajyer Öğrenci Mübadelesi Birliği adı altında ülkemizde çalışmalarını sürdürmekte ve akademik kurumlar, endüstri kuruluşları ve öğrenci çevrelerinin temsil edildiği bir ulusal komite desteğiyle çalışmaktadır.

20 Kasım 2019 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi evsahipliğinde düzenlenen IAESTE Temsilciler Toplantısı'na üniversitemizi temsilen Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü'nde görev yapan Arş. Gör. Dr. Fehim KURULOĞLU ve Öğr. Gör. A. Serhat ANAÇ katılmıştır. Toplantıda, önceki yıla ait istatistikler ve programın işleyişiyle alakalı önemli ve güncel bilgiler paylaşılmıştır.

Temsilciliğini Prof. Dr. Kubilay ÖZYER'in üstlendiği IAESTE, Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından yürütülmektedir.