SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YOLUNDA TOGÜ’DEN BİR BÜYÜK BAŞARI DAHA

•  22 Nisan 2021 Perşembe

2016 yılında Birleşmiş Milletlerin yoksulluğu ortadan kaldırmak, dünyamızı korumak ve insanlığın barış ve refah içinde yaşamasını sağlamak için yayımladığı evrensel bir çağrı olan “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” 2030 yılına kadar yoksulluğun azaltılması, demokratik yönetişim ve barışı yapılandırma, iklim değişikliği ve afet riski ve ekonomik eşitsizliği içeren temel alanlara yoğunlaşmaktadır.

Üniversitemiz, Times Higher Education (THE) tarafından ilki geçen yıl hazırlanan UNSDG Etki Sıralamasında (Impact Ranking) bu sene de ülkemizi gururla temsil ederek önemli bir başarı gösterdi. 98 ülkeden üniversiteleri Birleşmiş Milletlerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine göre değerlendiren tek küresel performans tablosu olan genel sıralamada ilk 1000’de (801-1000) yer alma başarısı gösteren üniversitemiz, Temiz Su ve Sanitasyon uygulamalarını kapsayan dünya sıralamasında ilk 200 (101-200) üniversite arasına girerek çok büyük bir başarı elde etti. Metodolojik olarak genel sıralama haricinde 17 Hedeften 3’ünde derecelendirilme hakkına sahip üniversitemiz, Açlığa Son (UNSDG 2- Zero Hunger) sıralamasında 201-300 ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği (UNSDG 5- Gender Equality) sıralamasında 401-600 bandında yer aldı.

Gelecekte de ülkemizi bu gibi prestijli üniversite sıralamalarında daha yüksek noktalarda temsil etmek için çalışma devam edeceğiz. Bu başarıda emeği olan tüm çalışanlarımızı kutlarız.